Öksürük ve Doğal Tedavisi

27 Kas

Verilen tarifler kesinlikle bir ilaç olarak algılanmamalıdır. Ve Rahatsızlıklarda Mutlaka ve mutlaka bir doktor kontrolunde olunmalıdır.

Çoğunlukla, göğüs, boğaz veya karın boşluğunda meydana gelen bir rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkan öksürüktür 3 grupta toplanır.

  • Kuru öksürük; Nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içmek, sindirim bozuklukları, gastrit, ishal, kabızlık, bağırsak solucanları, kalp hastalıkları ve ses tellerinin hastalanmasından kaynaklanan öksürükler balgamsızdır, yani kuru öksürüktür.
  • Nöbet şeklinde gelen öksürük; Bu çeşit öksürük, boğmaca veya ciğer şişmesi; gırtlak veya hava borusunun tahriş olması, veya astımdan kaynaklanır. Bu çeşit öksürükte pek az balgam görülür.
  • Balgamlı öksürük; Bu çeşit öksürük, sık sık tekrarlar. Hastada hırıltı vardır. Balgam çıkarır ve nefesini dışarı vermekte zorluk çeker. Balgamlı öksürük; Bronşit, astım, sinüs iltihabı, müzmin sinüzit, kalp hastalıkları veya tüberküloz’un bir işareti olabilir. öksürük, nasıl olursa olsun, ihmal edilmemesi ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Öksürüğün Bitkisel Tadevasi

  • Süzme bal hastalık geçinceye dek hergün bal yenilir.

NOT:Aynı amaçla taze petekli bal veya içine çiçek tozu depolanmış taze petek 10-15 dakika çiğnenmeli ve tükürülmelidir. Balmumu yutulmamalıdır.

  • Balın öksürüğe karşı iyi bir deva olduğunu biliyorlardı. Doğal ilaçlar üzerine yazılmış eski, yeni tüm kitaplarda balla yapılmış pek çok reçeteyle karşı aşıyoruz. örneğin bal ile karıştırılmış sıcak süt (hippokrates inek sütünü 1/3 oranında bal ile karıştırmaktadır), balla karıştırıştırılmış çaylar, sebze suları. Örneğin 1/2 oranında karıştırılmış havuç veya turp suyu.
  • Bal ile karıştırılmış sıcak süt ya da meyve çayları öksürüğe iyi gelir.
  • Bal; Kusma, Öksürük, Bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile içirilirse hastalık tedavi edilir.
  • Birer çay kaşığı Anason, Ada çayı, Arpa, Bakla, Biberiye, Çörekotu, Dut kurusu, Hatmi, Ihlamur, Karabaş otu, Kantaron, Kekik, Hünnap, Kuşburnu, Meyan kökü, Nane, Nişasta, Nohut, Papatya, Rezene, Salep, Tarçın, Üvez bir litre suda kaynatılır. Bal ile tatlandırılır ve içilir veya arpa çayı içilir.havuç ya da turp suyu ile karıştırılması halinde de, balın aynı tedavi edici etkisini görebilirsiniz.
  • Mersin (yaprağı) 75 gram yaprak 1 litre kaynamış suda 6 saat süresince demlenir, süzülür. İçine. 750 kg toz şeker konup, eritilir ve şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, soğumaya bırakılır. Ağzı sıkıca kapanan bir kapta saklanır. günde 2-4 yemek kaşığı alınır.
  • Yumurta sarısı (1 adet), Zeytinyağı (1 kahve fincanı), Toz şeker (1 yemek kaşığı), karışım şeker eriyinceye dek çırpılır. Günde istenildiği kadar 1 kahve kaşığı alınır.
  • Anason meyvesi, Badem yaprağı, Ebegümeci çiçeği, Fesleğen, Gelincik çiçeği, Hatmi çiçeği,  Hünnap meyvesi, İncir (kuru), Kekik, Kestane yaprağı, Marul yaprağı, Mercanköşk, Meyan balı, Meyan kökü, Nilüfer çiçeği, Öksürükotu yaprağı, Sütotu kökü, Taflan yaprağı bütün göğüs yumuşatıcılarıdır…


Derleme : Doğal Tedavi Evi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: